ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 1 W NISKU Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 i Przedszkole nr 2

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PRZEDSZKOLA NR 2 

         09.12.2024 r. - 13.12.2024 r. 

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu
tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.
 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09.12.2024
poniedziałek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, szynka z indyka,
jajko z chrzanem, jabłko,

kawa inka na mleku,
woda mineralna.

1.Zupa brokułowa na wywarze
warzywnym.

2.Makaron z serem,
surówka z marchewki i jabłka.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana
na mleku
z musem
truskawkowym

10.12.2024
wtorek

Kanapka z dżemem truskawkowym,

kasza kukurydziana
na mleku, jabłko, 

herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Zupa koperkowa z lanymi kluskami.

2.Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem zasmażana.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Budyń waniliowy,

wafle ryżowe,

 marchewka.

11.12.2024
środa

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, kiełbasa krakowska sucha, papryka czerwona,

kawa inka na mleku,
woda mineralna.

1.Zupa grochowa z grzankami.

2.Jajko sadzone, ziemniaki,
sałata lodowa z rzodkiewką
i jogurtem naturalnym
.

3.Kompot owocowy.

Kasza manna
na mleku
z polewą
truskawkową
.

12.12.2024 czwartek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka,

kakao na mleku,
woda mineralna.

1.Zupa krem z kalafiora z grzankami.

2.Gołąbki w sosie pomidorowym, mandarynki.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka wiśniowa własnego
wyrobu,

chrupki kukurydziane.

13.12.2024 piątek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, ser żółty, pomidor,

zupa mleczna
z makaronem,

herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Barszcz czerwony z chlebem.

2.Ryba duszona w warzywach, ziemniaki, surówka z białej kapusty Colesław.

3. Kompot z owoców mrożonych.

Bułka paryska
z serkiem
śmietankowym
i pomidorem,

herbata
z cytryną.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, majeranek, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.