ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 1 W NISKU Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 i Przedszkole nr 2

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PRZEDSZKOLA NR 2 

         09.06.2025 r. - 13.06.2025 r. 

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu
tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.
 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09.06.2025
poniedziałek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, ketchup, parówki z szynki,
jabłko,

herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Zupa jarzynowa.

2.Makaron ze świeżymi truskawkami
i jogurtem greckim.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Zapiekanka,

herbata
z cytryną.

10.06.2025
wtorek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, jabłko, pasta z sera białego i awokado,

kakao na mleku,
woda mineralna.

1.Rosół z kurczaka
z makaronem.

2.Potrawka z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw .

3.Kompot z owoców mrożonych.

Truskawki,

chrupki kukurydziane.

 

11.06.2025
środa

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, polędwica
z indyka, pomidor,

kasza manna
na mleku,

woda mineralna.

1.Zupa pomidorowa
z ryżem.

2.Jajko w sosie chrzanowym, młode ziemniaki, surówka wielowarzywna.

3.Kompot owocowy.

Jogurt naturalny z truskawkami,

wafle ryżowe.

12.06.2025 czwartek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
truskawki,

kawa inka na mleku,
woda mineralna.

1.Zupa grochowa
z ziemniakami.

2. Makaron penne
z kurczakiem
w sosie szpinakowo
-śmietanowym.

3. Kompot owocowy,

Marchewka,

rogale pszenne kruche,

herbata z cytryną.

13.06.2025 piątek

Kanapka z pieczywa graham z
serkiem śmietankowym
ze szczypiorkiem, papryka,
 

płatki kukurydziane na mleku,

woda mineralna.

1.Zupa koperkowa z ryżem na wywarze warzywnym.

2.Ryba miruna panierowana, ziemniaki, młode, sałata zielona ze śmietaną.

3. Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka truskawkowa własnego
wyrobu,

chrupki bananowe.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, majeranek, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.