ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 1 W NISKU Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 i Przedszkole nr 2

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PRZEDSZKOLA NR 2 

         17.03.2025 r. - 21.03.2025 r. 

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu
tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.
 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

17.03.2025
poniedziałek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, kiełbasa krakoeska sucha, papryka czerwona,

kawa inka na mleku,
woda mineralna.

1.Zupa pomidorowa
z ryżem
.

2.Jajko sadzone, ziemniaki, sałata lodowa z rzodkiewką i
jogurtem naturalnym

3.Kompot z owoców mrożonych.

Chleb pszenny graham,

dżem brzoskwiniowy
niskosłodzony,

marchewka,

kakao na mleku.

18.03.2025
wtorek

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, twarożek
ze szczypiorkiem, rzodkiewka,

kakao na mleku,
woda mineralna.

1.Rosół z kurczaka
z makaronem.

2.Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka
z marchewki i jabłka
z chrzanem i jogurtem naturalnym.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka wiśniowa własnego
wyrobu,

wafle ryżowe.

 

19.03.2025
środa

Chleb mieszany pytlowy, chleb pszenny graham, masło, schab pieczony, pomidor, jabłko,

herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Barszcz czerwony
z chlebem
.

2.Kopytka z masłem
i z serem, surówka
z marchewki i jabłka.

3.Kompot owocowy.

Kasza jaglana
na mleku
z musem
truskawkowym.

20.03.2025 czwartek

Rogale pszenne kruche, masło,
dżem truskawkowy, niskosłodzony,
marchewka,

kasza manna
na mleku
,

woda mineralna.

1.Kapuśniak ze słodkiej kapusty z
ziemniakami.

2.Pieczeń wieprzowa
w sosie pieczarkowym,
kasza bulgur,
buraki zasmażane,

3.Kompot z owoców mrożonych.

Chleb mieszany pytlowy, masło, jajko gotowane, pomidor

kawa inka
na mleku
.

21.03.2025 piątek

Chleb mieszany pytlowy,
chleb pszenny graham, masło,
pasta z sera białego
i awokado, rzodkiewka,

kawa inka na mleku,
woda mineralna.

1.Zupa koperkowa
z lanymi kluskami

2.Ryba panierowana, ziemniaki, surówka
z kapusty kiszonej
z marchewką
.

3. Kompot z owoców mrożonych.

Koktajl truskawkowy
na jogurcie
,

chrupki bananowe.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, majeranek, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.