ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 1 W NISKU Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 i Przedszkole nr 2

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PRZEDSZKOLA NR 2 

09.09.2024 r. - 13.09.2024 r. 

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu
tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.
 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09.09.2024
poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, iełbasa krakowska sucha,
sałata, pomidor
,

kawa inka na mleku,
herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem
na wywarze warzywnym.

2.Ryż z truskawkami i śmietaną.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kanapka
z masłem,
twarożkiem
z rzodkiewką,

kakao na mleku.

10.09.2024
wtorek

Pieczywo mieszane,
pasta z sera białego
i awokado, pomidor,
jabłko,

kawa inka na mleku,
woda mineralna.

1.Rosół z kurczaka z makaronem.

2. Potrawka z kurczaka, ziemniaki,
fasolka szparagowa z wody
z masłem i bułką tartą.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto drożdżowe,

kawa inka
na mleku,

jabłko.

11.09.2024
środa

Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, 
jajko z chrzanem,

sałata,

herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Zupa krem z kalafiora z grzankami.

2.Kopytka z serem i szpinakiem.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kasza manna
na mleku
z polewą
truskawkową. 

12.09.2024 czwartek

Kanapka z pastą jajeczną
ze szczypiorkiem,

kasza manna na mleku,

herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Zupa koperkowa z lanymi kluskami.

2.Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem
i masłem.

3. Kompot z owoców mrożonych.

Budyń czekoladowy,

chrupki kukurydziane,

śliwki.

13.09.2024 piątek

Chleb pszenny graham,
masło, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, papryka czerwona,

zupa mleczna
z makaronem

herbata z cytryną,
woda mineralna
.

1.Zupa jarzynowa z ryżem
na wywarze warzywnym.

2.Ryba duszona w warzywach, ziemniaki, surówka z buraczków
z jabłkiem.

3. Kompot z owoców mrożonych.      

Galaretka wiśniowa
(wyrób własny),

banan,

wafle ryżowe.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, majeranek, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.