ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 1 W NISKU Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 i Przedszkole nr 2

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PRZEDSZKOLA NR 2 

13.05.2024 r. - 17.05.2024 r. 

UWAGA! Wykaz produktów  z wyszczególnieniem składu
tych produktów oraz alergenów znajduje się w jadłospisie dziennym.
 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

13.05.2024
poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa,
jajko z chrzanem,
sałata,

kasza manna na mleku,

herbata z cytryną,
woda mineralna.

1.Zupa z kiszoną kapustą
i z ziemniakami.

2.Ryż na mleku z truskawkami
i śmietaną.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Kanapka
z pieczywa graham
z twarogiem
i rzodkiewką,

kawa inka
na mleku.

14.05.2024
wtorek

Pieczywo mieszane, jajecznica na maśle
ze szczypiorkiem, marchewka,

kakao na mleku,
woda mineralna.

1.Zupa z fasoli szparagowej
z ziemniakami.

2.Pulpety wieprzowe w sosie
pomidorowym, kasza bulgur,
surówka z młodej kapusty
z koperkiem.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Galaretka wisniowa własnego
wyrobu,


chrupki kukurydziane.

15.05.2024
środa

Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony 
(wyrób własny)
pomidor,

kawa inka na mleku,
woda mineralna.

1.Barszcz czerwony z chlebem.

2.Kopytka z serem,
surówka z marchewki i jabłka.

3. Kompot z owoców mrożonych.

Kasza jaglana
na mleku
z musem
truskawkowym.

16.05.2024 czwartek

Pieczywo mieszane,
pasta z sera białego i awokado, papryka czerwona, 

kawa inka na mleku,
woda mineralna,

jabłko.

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami.

2.Spaghetti bolognese, fasolka szparagowa z wody
z masłem i bułką tartą.

3.Kompot z owoców mrożonych.

Serowe oponki
(własny wyrób),

marchewka,

herbata
z cytryną.

17.05.2024 piątek

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka,

płatki owsiane na mleku,

woda mineralna.

1.Zupa z soczewicy na wywarze
warzywnym z makaronem.

2.Ryba panierowana, ziemniaki, 
surówka z kapusty kiszonej
z marchewką i cebulką.

3. Kompot z owoców mrożonych.      

Kisiel wiśniowy 
(własny wyrób),

chrupki bananowe.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie liść laurowy, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, majeranek, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.